Här finner ni nyheter från Psoriasisförbundet.

• Psoriasisförbundet söker samordnare vård och behandling, forskning

Psoriasisförbundet söker nu en samordnare vård och behandling, forskning. Som samordnare får du en nyckelposition då du blir navet i förbundets verksamhet med uppgift att bevaka medlemmarnas intressen, bevaka frågor som rör forskning, bedriva opinionsbildning och i nära samarbete med våra regionala företrädare, arbeta för god vård på lika villkor över hela landet.

Publicerat 09 augusti 2017

• Psoriasisförbundet söker en kommunikatör med fokus på webb och sociala medier

Psoriasisförbundet söker en kommunikatör för en tillfällig anställning under uppbyggnaden av en ny webbplats. I tjänsten ingår ett särskilt ansvar för och fokus på förbundets läns- och lokalavdelningar som kommer att ges möjlighet att bygga upp egna anslutna webbplatser.

Publicerat 09 augusti 2017

• Barbro har koll på läkemedlen

Barbro Westerholm fick sin läkarexamen 1959. Sedan dess har hon som bl.a. generaldirektör för Socialstyrelsen varit med och utvecklat svensk vård. Idag är hon riksdagsledamot. Psoriasistidningen har träffat henne för att prata om vilka förändringar hon vill se i vården. Psoriasistidningen (PDF-dokument, 361 kB)

Publicerat 08 augusti 2017

• Psoriasisskola i Östergötland

2011 genomförde Psoriasisförbundet den allra första Psoriasisskolan i Sverige, i Linköping. Nu kommer äntligen möjligheten tillbaka, i höst erbjuder Psoriasisförbundet i Östergötland en kurs för dig med psoriasis, psoriasisartrit eller PPP.

Publicerat 07 augusti 2017

• Välkommen på utbildning för unga medlemmar

Vill du träffa andra unga medlemmar som har psoriasis och lära dig mer om sjukdomen?

Publicerat 20 juli 2017

• Du har rätt till en fungerande vård och behandling!

Psoriasisförbundet har tagit fram sju steg mot en god och jämlik psoriasisvård över hela landet.

Publicerat 29 juni 2017

• Fetma vanligare bland patienter med psoriasisartrit

Närmare 30 procent av patienter med psoriasisartrit rapporterar fetma, enligt en svensk studie.

Publicerat 20 juni 2017

• Ny behandling på gång för Psoriasisartrit

På forskningskonferensen EULAR presenterades data för två nya läkemedelsklasser vid psoriasisartrit. Båda med lovande resultat.

Publicerat 20 juni 2017

• Sjukvården viktigast för väljarna

Sjukvården toppar listan över väljarnas viktigaste politiska frågor. Det visar en färsk opinionsundersökning från Novus. Även det senaste numret av Psoriasistidningen konstaterar att sjukvården blir en allt viktigare fråga för väljarna.

Publicerat 14 juni 2017

• Så når vi en mer jämlik hälsa

Hälsoskillnaderna i Sverige är påtagliga, högutbildade kan räkna med nästan sex år längre liv än lågutbildade. Det visar kommissionen för jämlik hälsas slutbetänkande. Nu föreslås en rad åtgärder.

Publicerat 02 juni 2017