Här finner ni nyheter från Psoriasisförbundet.

• Du har rätt till en fungerande vård och behandling!

Psoriasisförbundet har tagit fram sju steg mot en god och jämlik psoriasisvård över hela landet.

Publicerat 29 juni 2017

• Fetma vanligare bland patienter med psoriasisartrit

Närmare 30 procent av patienter med psoriasisartrit rapporterar fetma, enligt en svensk studie.

Publicerat 20 juni 2017

• Ny behandling på gång för Psoriasisartrit

På forskningskonferensen EULAR presenterades data för två nya läkemedelsklasser vid psoriasisartrit. Båda med lovande resultat.

Publicerat 20 juni 2017

• Sjukvården viktigast för väljarna

Sjukvården toppar listan över väljarnas viktigaste politiska frågor. Det visar en färsk opinionsundersökning från Novus. Även det senaste numret av Psoriasistidningen konstaterar att sjukvården blir en allt viktigare fråga för väljarna.

Publicerat 14 juni 2017

• Så når vi en mer jämlik hälsa

Hälsoskillnaderna i Sverige är påtagliga, högutbildade kan räkna med nästan sex år längre liv än lågutbildade. Det visar kommissionen för jämlik hälsas slutbetänkande. Nu föreslås en rad åtgärder.

Publicerat 02 juni 2017

• Stipendium för utveckling av psoriasisvården

Värmlands psoriasiskola tillsammans med vårdutveckling i Skåne och studier om samsjuklighet på Sahlgrenska, delar på årets SPIRA-stipendium.

Publicerat 12 maj 2017

• Ny upplysningskampanj om psoriasisartrit

Kampanjen vänder sig till personer som har sjukdomen, eller som har psoriasis och ledsmärtor men inte fått diagnosen psoriasisartrit. De upplysningar de kan lämna om sina erfarenheter av vården kan ge viktiga signaler om hur vården kan förbättras.

Publicerat 06 april 2017

• Välkommen på föreläsning och årsmöte

Besök gärna din förenings årsmöte. Runt om i landet har föreningarna årsmöte i mars och april. Många bjuder i samband med årsmötet in till intressanta föreläsningar.

Publicerat 22 mars 2017

• Patientlagen har inte haft effekt!

En nyligen publicerad rapport från myndigheten Vårdanalys visar att Patientlagen som kom 2015 inte har haft någon effekt. Tvärtom visar Vårdanalys kartläggning att flera områden har försämrats.

Publicerat 15 mars 2017

• Trött på alla råd!

-Vi med en kronisk sjukdom som psoriasis vill bli accepterade som vi är, och få respekt för att vi gör så gott vi kan med vårt "psoriasisliv". Det skriver Tina Norgren, ordförande i Psoriasisförbundet, i sitt senaste blogginlägg.

Publicerat 28 februari 2017