Här finner ni nyheter från Psoriasisförbundet.

• Ny upplysningskampanj om psoriasisartrit

Kampanjen vänder sig till personer som har sjukdomen, eller som har psoriasis och ledsmärtor men inte fått diagnosen psoriasisartrit. De upplysningar de kan lämna om sina erfarenheter av vården kan ge viktiga signaler om hur vården kan förbättras.

Publicerat 06 april 2017

• Välkommen på föreläsning och årsmöte

Besök gärna din förenings årsmöte. Runt om i landet har föreningarna årsmöte i mars och april. Många bjuder i samband med årsmötet in till intressanta föreläsningar.

Publicerat 22 mars 2017

• Patientlagen har inte haft effekt!

En nyligen publicerad rapport från myndigheten Vårdanalys visar att Patientlagen som kom 2015 inte har haft någon effekt. Tvärtom visar Vårdanalys kartläggning att flera områden har försämrats.

Publicerat 15 mars 2017

• Trött på alla råd!

-Vi med en kronisk sjukdom som psoriasis vill bli accepterade som vi är, och få respekt för att vi gör så gott vi kan med vårt "psoriasisliv". Det skriver Tina Norgren, ordförande i Psoriasisförbundet, i sitt senaste blogginlägg.

Publicerat 28 februari 2017

• Immunceller lär oss mer om psoriasis

Ny forskning öppnar upp för mer målinriktade lokalbehandlingar av fläckvisa inflammatoriska sjukdomar i huden.

Publicerat 20 februari 2017

• Psoriasisskola i Värmland

Har du psoriasis, psoriasisartrit eller PPP? Vill du få ökad kunskap om din sjukdom, behandling och hur livsstilen påverkar din psoriasis? Nu är det dags för nästa psoriasisskola, ta chansen du också.

Publicerat 20 februari 2017

• Tack för att du sparar med hjärtat

På Hjärtedagen den 14 februari fick Psoriasisförbundet ta emot 120 964 kr från Swedbank Robur Humanfond.

Publicerat 14 februari 2017

• Nya medarbetare

Psoriasisförbundet hälsar Lisa Lundahl och Karl Lindberg välkomna till förbundskansliet.

Publicerat 13 februari 2017

• Var femte psoriasispatient får otillräcklig behandling

Trots systembehandling har många psoriasissjuka fortfarande stora problem med sin sjukdom. Det visar en studie med drygt 2 500 psoriasispatienter som genomförs vid Umeå universitet och Svenska Institutet för hälso- och sjukvårdsekonomi i Lund.

Publicerat 10 februari 2017

• Ny medarbetare

Psoriasisförbundet hälsar Barbra Bohannan välkommen som marknads- och insamlingsansvarig.

Publicerat 06 februari 2017