Stäng

Använd knapparna för att ändra textstorleken på sidan. Du kan också justera storleken permanent i din webbläsare, genom att gå in under menyalternativet ”Visa”. I Internet Explorer och Firefox väljer du därefter ”Textstorlek”, i Google Chrome ”Zooma in” eller ”Zooma ut” och i Opera ”Zoomfaktor”.

Psoriatiker på studiebesök på Volvo

Psoriasisförbundet Umeå lokalavdelning har besökt Volvo Lastvagnar i Umeå. Patrik Sarri hälsade välkommen och informerade om bolaget historia. I februari 1928 presenterade Volvo sin första lastbil. Idag arbetar 1500 personer och 400 robotar på företaget

Det är Norrlands största verkstadsindustri och Volvos enda tillverkare av lastbilshytter i Europa. De tillverkar förarhytter till Volvos tunga lastbilsmodeller. Produktionen är uppdelad i tre driftsområden som består av plåtbearbetning, hyttsammansättning samt ytbehandling. Fabriken har avancerad produktionsteknik baserad på robotar och datoriserade övervakningssystem.

Efter föreläsningen kunde de som önskade följa med på en rundvandring genom företaget. I en del av fabriksbyggnaden arbetade endast robotar.

Under de sista åren har man investerat i miljöförbättringar, ytbehandlingsprocessen kommer att bli en av världens modernaste teknologi och den mest miljöanpassade inom fordonsindustrin. Därför är en ny byggnad på 3000 kvadratmeter under uppförande. För att få plats med den nya produktionsutrustningen har man rivit en befintlig byggnad. Hela anläggningen ska vara klar senhösten 2018.

Alla var nöjda med dagen och de som så önskade avslutade med att äta lunch tillsammans och samtal om de erfarenheter de gjort av besöket.