Stäng

Använd knapparna för att ändra textstorleken på sidan. Du kan också justera storleken permanent i din webbläsare, genom att gå in under menyalternativet ”Visa”. I Internet Explorer och Firefox väljer du därefter ”Textstorlek”, i Google Chrome ”Zooma in” eller ”Zooma ut” och i Opera ”Zoomfaktor”.

Leva livet länge

Livskvalitet, bemötande, kärlek och sexualitet för äldre med funktionsnedsättning och deras närstående. När blir man egentligen gammal? Vad innebär det att Leva Livet - Länge?

Leva livet länge (2012)

 

 

Huvudfilmen handlar om Steinar Walsö-Kanstads liv, hur han som vuxen fick en diagnos som präglat hans liv och nu ålderdom. Vi får följa hans väg och möter både exfru, barn, barnbarn och hans nya relation i livet. Han inser hur hans kroniska sjukdom påverkat relationerna, men också hur han själv kunnat påverka och forma sitt liv till något bra. Det handlar om livet, åldrandet, döden och ställer frågan, vad är egentligen att leva ett bra liv länge?

 

Bonusmaterialet innehåller två filmer om vanliga myter om att bli äldre. Att åldras är något negativt och att sex inte är något för äldre.

 

Myter: Att åldras är något negativt

 

Myter: Sex är inget för äldre

 

Leva livet länge och filmen var ett resultat av ett samverkansprojekt som du kan läsa om här

 

Även om projektet är slut sedan länge finns det en del material som är oerhört inspirerande att ta del av, och det finns all anledning att använda sig av, t ex lokalt att hålla en kurs eller ett samtal kring.

 

Här finns en studiehandledning att ladda ner och låta sig inspireras av. Om ni behöver mer material och har frågor hör av er till info@pso.se