fbpx
Stäng

Använd knapparna för att ändra textstorleken på sidan. Du kan också justera storleken permanent i din webbläsare, genom att gå in under menyalternativet ”Visa”. I Internet Explorer och Firefox väljer du därefter ”Textstorlek”, i Google Chrome ”Zooma in” eller ”Zooma ut” och i Opera ”Zoomfaktor”.

Den här sidan vänder sig till dig som arbetar inom vården och träffar personer med psoriasis/psoriasisartrit och deras närstående.

Välkommen till Psoriasisförbundets aktivitetssida för vårdprofessionerna!

 

Här publicerar vi information om aktiviteter som vi arrangerar för bland andra läkare, sjuksköterskor och undersköterskor.

Det kan röra sig om allt ifrån digitala föreläsningar till längre kurser och utbildningar. Vi kommer även tipsa om informations- och utbildningsmaterial som vi tar fram som kan vara lämpliga för era patienter som en del av deras vårdresa.

 

 

Psoriasis och omvårdnad – psoriasisutbildning för sjuksköterskor och undersköterskor senhösten 2022

 

Psoriasisförbundet bjuder in dig som är sjuksköterska eller undersköterska och som träffar patienter med psoriasis, oavsett om du är verksam inom primärvården eller specialistvården, till en digital utbildning om psoriasis i höst! Du som deltar i utbildningen kommer att få en gedigen kunskap vad gäller diagnosen och dess behandlingsformer, få en djupare förståelse för samsjuklighetsproblematiken och vilka symptom/riskfaktorer man behöver vara uppmärksam på hos sina patienter. Dessutom får du möjlighet att diskutera motiverande samtal och bemötande och får tillfälle att utbyta erfarenheter med både kollegor och psoriasispatienter.

 

Föreläsare kommer att vara ledande experter inom dermatologi, reumatologi, omvårdnad och beteendevetenskap. Vi kommer även visa vilka kunskapsresurser Psoriasisförbundet erbjuder både patienter och närstående i form av tryckt informationsmaterial och filmer.

 

Kursen grundar sig bland annat på två behovsenkäter som Psoriasisförbundet genomfört, där den ena riktat sig till patienter och den andra till vårdpersonal.

 

Kursen hålls på distans under fyra eftermiddagar (klockan 13:00 – 17:00) med start den 9 november. Den är helt kostnadsfri och vi kommer att använda oss av Teams som digitalt verktyg.

Det enda du som deltagare förbinder dig till är att bistå oss med svar på enkäter och utvärderingar i anslutning till kursen, detta då den ingår i ett forskningsfondsfinansierat projekt. Som deltagare får du tillgång till vårt tryckta material inför kursen, ett diplom efter genomgången kurs, samt en personlig prenumeration på Psoriasistidningen under ett års tid.

 

 

Kursdelar:

9 november – Psoriasis – diagnoskunskap

16 november – Samsjuklighet vid psoriasis

23 november – Behandling och omvårdnad

30 november – Rådgivning och information

 

(Med reservation för att vissa ändringar kan ske.)
Fullständigt program skickas ut till anmälda deltagare närmare i tid inför kursen.

 

Anmäl ditt intresse nedan!

 

 

Intresseanmälan Psoriasis och omvårdnad

Jag är(Obligatoriskt)
Jag har tidigare genomgått psoriasisutbildning