Stäng

Använd knapparna för att ändra textstorleken på sidan. Du kan också justera storleken permanent i din webbläsare, genom att gå in under menyalternativet ”Visa”. I Internet Explorer och Firefox väljer du därefter ”Textstorlek”, i Google Chrome ”Zooma in” eller ”Zooma ut” och i Opera ”Zoomfaktor”.

Senaste nytt från Psoriasisförbundet

Stipendiater vill engagera patienter

15 maj 2019 Årets SPIRA-stipendiater vill engagera och motivera patienter.

Läs hela artikeln

Effektiv behandling av psoriasis kan vara bra för hjärtat

24 apr 2019 Ny forskning tyder på att effektiv behandling av psoriasis minskar risken för hjärt- kärlsjukdomar.

Läs hela artikeln

Så ansöker du om klimatvård

16 apr 2019 Klimatvård innebär både en möjlighet att låta solen läka ut psoriasisutslagen och en chans att lära sig mer om hur man bäst tar hand om sin psoriasis.

Läs hela artikeln

Nya riktlinjer i centrum på Psoriasisdagen

3 apr 2019 Vad kommer de nya nationella riktlinjerna för vård vid psoriasis innebära för vården? Den frågan stod i centrum när Dagens Medicin och Psoriasisförbundet i början av april arrangerade Psoriasisdagen.

Läs hela artikeln

Riktlinjer ska minska skillnader

28 mar 2019 Nu är de nationella riktlinjerna för vård vid psoriasis klara. Jämfört med remissversionen av riktlinjerna har flera biologiska läkemedel fått höjd prioritet.

Läs hela artikeln

Tufft att bli nekad klimatvård

26 mar 2019 Att alla i Sverige inte har samma tillgång till klimatvård upplevs som en djup orättvisa. Det framgår av en enkät som Psoriasisförbundet genomfört.

Läs hela artikeln

Psoriasiskompassen lanseras

21 mar 2019 Nu finns Psoriasiskompassen tillgänglig för Psoriasisförbundets medlemmar! Tanken med Psoriasiskompassen är att den ska fungera som vägledning för att hitta information kring vård, stöd och bidrag som är relevant för dig som har psoriasis eller psoriasisartrit, eller som närstående till någon med dessa diagnoser.

Läs hela artikeln

Delta på förbundets sommarkurser för ungdomar!

14 mar 2019 I år genomför vi en extra stor ungdomssatsning för alla förbundets unga i hela Sverige. Bland annat kommer två träffar hållas i sommar på temat Hälsa och livskvalité. De är planerade till 14-16 juni för tonåringar (14-19 år) och 9-11 augusti för unga vuxna (20-32 år). Missa inte chansen att träffa och byta erfarenhet med andra unga med psoriasis/psoriasisartrit.

Läs hela artikeln

Ung Kontakt söker nätverkare till träff i maj

12 mar 2019 Ung kontakt är ett nätverk av personer som för förbundets räkning är kontaktpersoner för medlemmar, förtroendevalda och förbundskansliet när det gäller barn-, ungdoms och anhörigverksamhet.

Läs hela artikeln