Stäng

Använd knapparna för att ändra textstorleken på sidan. Du kan också justera storleken permanent i din webbläsare, genom att gå in under menyalternativet ”Visa”. I Internet Explorer och Firefox väljer du därefter ”Textstorlek”, i Google Chrome ”Zooma in” eller ”Zooma ut” och i Opera ”Zoomfaktor”.

Senaste nytt från Psoriasisförbundet

– Jag har förstått att jag duger som jag är

16 jun 2023 Efter en tuff uppväxt, obehandlade smärtor och känslomässigt bagage som gömts undan i många år kom livet i kapp Hans Brandt för femton år sedan. Han drabbades av en djup depression med så fysiska symptom att det tog månader innan han fick rätt diagnos.

Läs hela artikeln

Nya filmer om avfjällning, fotvård och smörjning

15 jun 2023 Nu finns tre nya filmer på vår filmsida, där vi tar upp några av de ämnen vi oftast får frågor om.

Läs hela artikeln

Modelltävling blev vändpunkten

11 maj 2023 Influencern Ellinor Bjurström har haft svår psoriasis sedan tidig barndom. Hon blev mobbad och mådde väldigt dåligt. Men när hon deltog i en modelltävling, blev hon till sin överraskning överöst av kärlek.

Läs hela artikeln

Sexuell hälsa vid psoriasis och psoriasisartrit

18 apr 2023 Sexualiteten är en viktig del av vår hälsa och vårt välmående. Att ha en kronisk sjukdom som psoriasis eller psoriasisartrit kan påverka den sexuella hälsan på olika sätt.

Läs hela artikeln

”Livsstilsfaktorer är jätteviktiga”

8 mar 2023 Svår psoriasis ökar risken för att drabbas av andra sjukdomar, men levnadsvanor väger tyngst. – Budskapet är att man ska ta hand om sin hälsa, säger läkaren och forskaren Albert Duvetorp.

Läs hela artikeln

Med siden och bomull under skydden

27 feb 2023 Ishockeyspelaren Emil Martinsen Lilleberg trodde att barndomens eksem hade kommit tillbaka. Men det visade sig vara psoriasis. Hans råd är att inte vänta med att söka vård.

Läs hela artikeln

Algoritm ska förutsäga risken för psoriasisartrit

7 feb 2023 I dag lever många psoriasispatienter med psoriasisartrit flera år innan diagnosen ställs. Nu utvecklas ett datorprogram som ska kunna förutsäga, redan vid debut av hudsymptomen, vilka patienter som har förhöjd risk att få artrit.

Läs hela artikeln

Stor studie om psykisk ohälsa vid psoriasis

11 jan 2023 Det har länge antagits att psykisk ohälsa vid psoriasis främst beror på försämrad livskvalitet. Nu påbörjas en stor studie som ska undersöka de biologiska faktorerna som kan spela roll vid ångest, depression och psykisk ohälsa.

Läs hela artikeln

Claes Elfsberg vill berätta för att hjälpa andra

20 dec 2022 För fyra år sedan fick journalisten och nyhetsankaret Claes Elfsberg problem med lederna, som visade sig vara psoriasisartrit. I dag behandlas han med en biosimilar och får symptomlindring. – Jag vill berätta om min sjukdom i hopp om att det kan hjälpa andra att få rätt behandling.

Läs hela artikeln