Låg kunskap om psoriasisartrit enligt enkät

30 mar 2021 Allmänläkares kunskap om psoriasisartrit är alltför låg. Det visar en ny undersökning om bemötandet i primärvården som Psoriasisförbundet gjort.

Samband mellan psykiskt mående och psoriasisskov

18 feb 2021 Psoriasistidningens första nummer för året har temat psykisk ohälsa. Där möter ni bland annat Diana Norling som märker ett tydligt samband mellan sitt psykiska mående och psoriasisskov.

Psoriasisförbundet beklagar varsel på psoriasismottagningar

17 feb 2021 I dag gick Psoriasisföreningen i Stockholms län ut med besked om att man varslar samtliga medarbetare på sina psoriasismottagningar. Detta sker på grund av minskade vårdersättningar till följd av covid-19, enligt ett pressmeddelande.

Ny förbundsstyrelse för Psoriasisförbundet vald på riksstämman

8 feb 2021 På Psoriasisförbundets riksstämma den 6–7 februari valdes en ny förbundsstyrelse. Det togs också beslut om en ny verksamhetsinriktning med framtidsfokus samt att förbundet ska inrätta ett föräldraråd bestående av föräldrar till barn med psoriasis.

Uttalande från Psoriasisförbundets riksstämma 2021

7 feb 2021 Som medlemmar och förtroendevalda i Psoriasisförbundet kämpar vi tillsammans mot ett gemensamt mål. Att alla som är drabbade av psoriasis och psoriasisartrit ska kunna leva ett så bra liv som möjligt. Det handlar om att se till att få tillgång till den bästa vården och behandlingen som finns men också att bekämpa fördomar kring sjukdomarna.

Risk för psoriasis och psoriasisartrit kopplat till sämre kondition

22 jan 2021 En ny studie från Göteborgs universitet visar att det finns en koppling mellan fysisk kondition hos unga vuxna och risken för att drabbas av psoriasis och psoriasisartrit senare i livet. De med sämre kondition hade större risk att utveckla sjukdomarna.

Revidering av riktlinjer för psoriasisartrit släppta

20 jan 2021 I dag släpptes revideringen av de nationella riktlinjerna för rörelseorganens sjukdomar, där psoriasisartrit ingår.

Information om Psoriasisförbundets riksstämma

18 jan 2021 Här följer information om Psoriasisförbundets riksstämma som hålls 6–7 februari 2021.

Vaccin mot Covid-19

13 jan 2021 Information om vaccin mot Covid-19