Risk för psoriasis och psoriasisartrit kopplat till sämre kondition

22 jan 2021 En ny studie från Göteborgs universitet visar att det finns en koppling mellan fysisk kondition hos unga vuxna och risken för att drabbas av psoriasis och psoriasisartrit senare i livet. De med sämre kondition hade större risk att utveckla sjukdomarna.

Revidering av riktlinjer för psoriasisartrit släppta

20 jan 2021 I dag släpptes revideringen av de nationella riktlinjerna för rörelseorganens sjukdomar, där psoriasisartrit ingår.

Information om Psoriasisförbundets riksstämma

18 jan 2021 Här följer information om Psoriasisförbundets riksstämma som hålls 6–7 februari 2021.

Vaccin mot Covid-19

13 jan 2021 Information om vaccin mot Covid-19

Hur påverkas forskningen av industrin?

17 dec 2020 Näringslivet står för en betydande del av forskningsfinansieringen i Sverige och psoriasisforskningen är inget undantag. Men hur påverkas forskningen av industrins behov av att gå med vinst och få ut sina egna läkemedel på marknaden?

Psoriasisförbundet får pengar för satsning på psoriasissköterskor

10 nov 2020 Psoriasisförbundet har fått 100 000 kronor för en satsning på vidareutbildning om psoriasis för sjuksköterskor och undersköterskor, med syfte att höja kompetensen och öka deras kunskap om sjukdomen.

Interaktiv kampanj under World Psoriasis Day

27 okt 2020 Den 29 oktober är det som vanligt World Psoriasis Day (Psoriasisdagen). Årets tema handlar om att sprida erfarenhet och kunskap om hur det är att leva med psoriasis och psoriasisartrit. Psoriasistidningen har tittat lite närmare på vad som händer ute i världen under dagen.

Livesändning och medlemsrabatter på Psoriasisdagen

22 okt 2020 Missa inte livechatt på Psoriasisdagen 29 oktober!

Psoriasisförbundets stiftelser delar ut pengar till forskning

14 okt 2020 I år delas totalt över 3 MSEK ut till svensk forskning om psoriasis och psoriasisartrit.