Stäng

Använd knapparna för att ändra textstorleken på sidan. Du kan också justera storleken permanent i din webbläsare, genom att gå in under menyalternativet ”Visa”. I Internet Explorer och Firefox väljer du därefter ”Textstorlek”, i Google Chrome ”Zooma in” eller ”Zooma ut” och i Opera ”Zoomfaktor”.

Senaste nytt från Psoriasisförbundet

Nina vill att vården ska se hela människan

1 Nov 2018 Så påverkas psyket av psoriasis är temat för senaste Psoriasistidningen. Här bjuder vi på en av artiklarna.

Läs hela artikeln

Rekordutdelning till forskning från Psoriasisförbundet

3 Okt 2018 Psoriasisförbundet delar i år ut 4,65 miljoner kronor till svenska forskare inom psoriasis. Det är det högsta beloppet som förbundet via sina forskningsstiftelser någonsin har delat ut till vetenskapliga projekt som ökar kunskapen om psoriasis och psoriasisartrit, de sjukas levnadsvillkor och bättre behandlingsmetoder.

Läs hela artikeln

Forskning om samsjuklighet

14 Sep 2018 Idag vet vi att den som har psoriasis löper större risk än andra att drabbas av hjärtkärlsjukdomar. Men vi vet inte varför det är så. Det vill forskaren Deepti Verma ändra på. Och svaret på frågan kan få konsekvenser för valet av behandling vid psoriasis.

Läs hela artikeln

Psoriasisförbundets valenkät 2018

7 Sep 2018 Inför valet har Psoriasisförbundet gått ut med ett valbudskap som innebär att: Psoriasis är en kronisk systemsjukdom som kräver helhetssyn. Vi vet att vården för människor med psoriasis och psoriasisartrit är mycket ojämlik över landet. Tillgången och möjligheter för diagnos och behandling ska inte vara beroende av var man bor. Hur vill partierna arbeta för att uppnå en mer jämlik vård?

Läs hela artikeln

Hur kan vården av psoriasis förbättras i Sverige?

6 Sep 2018 Hur kan psoriasisvården bli bättre i Sverige? Vi frågar Marcus Schmitt-Egenolf, professor i dermatologi och psoriasisexpert, vad han tycker.

Läs hela artikeln

Landstingen följer inte lagen

4 Sep 2018 Politikerna är vaga om patienternas rättigheter, skriver Elisabeth Wallenius, Funktionsrätt Sverige, i en debattartikel i Dagens samhälle.

Läs hela artikeln

Dela med dig av dina erfarenheter av att lämna klagomål

20 Aug 2018 Funktionsrätt Göteborg är intresserade av dina erfarenheter av att lämna klagomål till Göteborgs stad.

Läs hela artikeln

Få ut mer av ditt läkarbesök

7 Aug 2018 Med rätt förberedelser kan du få ut mer av ditt läkarbesök. Ta del av våra tips om hur du ökar chansen att lämna mottagningsrummet nöjd.

Läs hela artikeln

Bli månadsgivare och stöd forskningen

19 Jul 2018 Som månadsgivare kan vi tillsammans göra så att att forskare kan satsa långsiktigt för att uppnå nya genombrott.

Läs hela artikeln