Experterna om coronaviruset och psoriasis/psoriasisartrit

18 mar 2020 Vad ska man tänka på kring coronaviruset om man har psoriasis/psoriasisartrit? Psoriasisförbundet har pratat med två experter på hudsjukdomar som ger sina bästa råd.

Försiktighetsåtgärder med anledning av coronaviruset

16 mar 2020 Psoriasisförbundet tar situationen med covid19 – coronaviruset på största allvar. Detta påverkar rutiner och arbetssätt framöver och vi kommer att iaktta extra försiktighet för att inte få eller sprida smitta.

Har du frågor om coronaviruset?

6 mar 2020 Om du står på immunsupprimerande systembehandling för din psoriasis/-artrit så är det bra om du håller dig uppdaterad om covid-19 (coronaviruset).

Hur upplever du din kontakt med Försäkringskassan?

4 mar 2020 Psoriasisförbundets enkät kartlägger socialförsäkringens tillgänglighet för personer med psoriasis/psoriasisartrit.

Dags att skriva motioner till stämman

26 feb 2020 Nu har du som medlem chansen att påverka vilken riktning Psoriasisförbundet ska ta de närmsta tre åren, genom att skriva en motion till riksstämman i oktober.

Mer forskning om psoriasis hos barn och unga behövs

21 feb 2020 Upp till 30 procent av alla som får psoriasis får det innan 20 års ålder, men ändå finns det mycket vi inte vet om psoriasis hos de yngsta patienterna. Vad måste vi bli bättre på, och varför?

Atlas kartlägger psoriais

24 jan 2020 För den som vill veta mer om psoriasis finns nu en psoriasisatlas som kartlägger sjukdomen i hela världen.

Psoriasisförbundet växer

9 jan 2020 För första gången på fyra år växer Psoriasisförbundet. Året avslutades med cirka 14 300 medlemmar.

Så påverkar T-cellerna psoriasis

20 dec 2019 I vanliga fall fungerar de för att skydda oss från infektioner. Men vid psoriasis bidrar T-cellernas beteende till att sjukdomen utvecklas och inte läker ut. Forskare vid Karolinska försöker nu ta reda på vad man kan göra för att blockera de skadliga cellerna.