Michael ser livet med psoriasis från den ljusa sidan

13 Jul 2018 Psoriasisföreningens mottagning i centrala Södertälje är en av flera föreningen driver i Stockholmsområdet. Hit kommer många stockholmare för att få hjälp med sin behandling. En av dem är Michael, åtta år.

Klimatvård på rundabordssamtal i Almedalen 2018

4 Jul 2018 Klimatvård ingår i de nya nationella riktlinjerna som en av flera rekommendationer, men hur ska vi få till att det fungerar i hela landet för alla de patienter som är i behov den?

Vården missar ofta psoriasis i hudveck

4 Jul 2018 Invers psoriasis är en form av psoriasis som uppträder vid könet och i hudveck som armhålor, under brösten och mellan skinkorna. Vården missar ofta denna form av psoriasis. En anledning kan vara att både patienter och läkare tycker att det är pinsamt att prata om psoriasis på könet, mellan skinkorna och under brösten. En annan anledning kan vara att läkarna aldrig ser utslagen därför att de inte bett patienterna ta av sig underkläderna.

Mer forskning behövs om olika behandlingars effekt

25 Jun 2018 Behandlingar som leder till förbättring av psoriasis i huden förbättrar även livskvaliteten. Det visar en utvärdering av effekten av olika behandlingar av medelsvår och svår psoriasis. Det är Statens beredning för medicinsk och social utvärdering, SBU, som har tittat på resultaten av ljusbehandling och systemisk läkemedelsbehandling.

Hög tid att anmäla sig till sommarens återträff

18 Jun 2018 För länge sen var de aktiva i samma ungdomsförbund. I sommar träffas de igen. Förhoppningen är att den återträff Psoriasisförbundet arrangerar i augusti ska väcka liv i både minnen och engagemang.

Många synpunkter på nya riktlinjer

31 Maj 2018 Socialstyrelsen har tagit fram en preliminär version av de nationella riktlinjerna för vård vid psoriasis. Innan den slutgiltiga versionen av riktlinjerna spikas ska vården och patienterna få tycka till om dem. Därför har sjukvårdsregionerna ordnat möten runt om i landet för att diskutera riktlinjerna som underlag till sina remissvar. Psoriasisförbundet har både deltagit på mötena och skickat in remissvar från förbundet nationellt och från olika avdelningar runt om i landet.

Barn med psoriasis fokus för SPIRA-stipendiat

31 Maj 2018 Vid SSDVs årsmöte delades årets SPIRA-stipendier ut, där det ena gick till ett projekt med fokus på barn med psoriasis.

Lång väntan på diagnos

3 Maj 2018 Personer med ledsjukdomen psoriasisartrit får vänta mycket länge, i genomsnitt 3,5 år, på att få sin diagnos. Det visar patientundersökningen Hardupsoriasisartrit.se som nu slutförts. Över 7 500 personer deltog i undersökningen som genomfördes av Psoriasisförbundet och Reumatikerförbundet i samarbete med Netdoktor.

Vattengympa i senaste Psoriasistidningen

20 Apr 2018 Vi bjuder på en artikel om hur vattengympa gör stela leder mjuka