Intervju med hudläkare Birgitta Stymne på Psoriasisdagen

29 okt 2019 På Psoriasisdagen intervjuar vi Birgitta Stymne om psoriasis på vår Facebooksida.

Klimatvården förändrade mitt liv

28 okt 2019 Annas besvär lindrades avsevärt då hon fick tillgång till klimatvård.

TV-såpor och fotoutställningar får ut budskap

24 okt 2019 Fördomar och stigmatisering slår hårt mot personer med psoriasis. Runt om i världen arbetar patientorganisationer därför med att ändra attityder.

Uttalande Psoriasisförbundets Förbundskonferens 2019

20 okt 2019 Från Psoriasisförbundets sida vill vi att det görs mer för att skapa en jämlik vård i hela landet för personer som är drabbade av psoriasis och psoriasisartrit.

Aktiviteter runt om i landet på Psoriasisdagen

17 okt 2019 På och runt Psoriasisdagen den 29 oktober äger aktiviteter rum runt om i hela landet.

Mycket fokus på psoriasis när hudläkare från hela världen samlades

16 okt 2019 Nyligen samlades över 12000 hudläkare och patientrepresentanter från hela världen i Madrid för att ta del av de senaste rönen kring olika dermatologiska sjukdomar. Psoriasis var en av de sjukdomar som fick allra störst utrymme i programmet.

Rekordmycket pengar till psoriasisforskning

30 sep 2019 Nästan 6,5 miljoner till forskning om psoriasis. Det kommer Psoriasisfonden och Gösta A Karlssons 60-års fond bidra med i år. Förra årets rekordutdelning på 4,65 miljoner slogs därmed med råge.

Konsten att välja rätt läkemedel

20 sep 2019 För varje år som går får allt fler som har psoriasis tillgång till biologiska läkemedel. Det blir också fler olika biologiska läkemedel att välja på. Det är ett val som kan spela stor roll, eftersom olika biologiska läkemedel har sina styrkor och svagheter.

Delta på vår kurs Hälsa och livskvalité för tonåringar!

4 sep 2019 Många som är unga med psoriasis och/eller psoriasisartrit berättar om ett behov och en önskan om att träffa andra i samma situation. Vi får ofta höra om hur en känner sig ensam och att då en vän som känner igen sig i känslorna är ovärderligt. Därför satsar Psoriasisförbundet på att skapa mer gemenskap och kontakt mellan våra yngre medlemmar. I höst bjuder vi in förbundets tonåringar till en kurs med tema Hälsa och livskvalité. Missa inte chansen att träffa och byta erfarenhet med andra unga med psoriasis/psoriasisartrit.