Lång väntan på diagnos

3 Maj 2018 Personer med ledsjukdomen psoriasisartrit får vänta mycket länge, i genomsnitt 3,5 år, på att få sin diagnos. Det visar patientundersökningen Hardupsoriasisartrit.se som nu slutförts. Över 7 500 personer deltog i undersökningen som genomfördes av Psoriasisförbundet och Reumatikerförbundet i samarbete med Netdoktor.

Vattengympa i senaste Psoriasistidningen

20 Apr 2018 Vi bjuder på en artikel om hur vattengympa gör stela leder mjuka

Värva en medlem

9 Apr 2018 För att Psoriasisförbundet ska kunna fortsätta vara en stark röst och arbeta för att alla med psoriasis och psoriasisartrit ska kunna leva ett så bra liv som möjligt så behövs medlemmar.

Nya riktlinjer ger hopp om klimatvård i hela landet

14 Mar 2018 Klimatvård har i mer än 50 år varit en viktig del av vården för patienter med psoriasis. Här bjuder vi på en artikel i senaste Psoriasistidningen

Nationella riktlinjer bäddar för mer jämlik psoriasisvård

12 Mar 2018 Idag har Socialstyrelsen publicerat en remissversion av nationella riktlinjer för vård vid psoriasis. Riktlinjerna fungerar som en rekommendation till vården om vilka vårdformer de bör erbjuda olika grupper av patienter med psoriasis.

Vikten av tidig diagnos i fokus vid samtal om psoriasisartrit

6 Mar 2018 Patienter med psoriasisartrit behöver få sin diagnos snabbare och vården behöver bli bättre samordnad. Det var två synpunkter som kom fram vid ett rundabordssamtal mellan sjukvårdspolitiker, läkare, tjänstemän och företrädare för patientorganisationer.

Debattartikel om oacceptabla vårdbrister inom psoriasisartrit

1 Mar 2018 Ordföranden från Psoriasisförbundet och Reumatikerförbundet uppmärksammar oacceptabla brister inom psoriasisartrit.vården

Ideella krafter och lokalt engagemang stärker gemenskapen

27 Feb 2018 Runt om i Sverige finns många ideella krafter och engagerade människor som sprider kunskap och gör vårt förbund till en varm och viktig gemenskap för så många.  Gunilla Eriksson är en av dem.

Anmäl dig till ungdomsträff i Skellefteå 17-18 mars

13 Feb 2018 Är du medlem och är mellan 16-30 år? Då kan du anmäla dig till ungdomsträffen som sker 17-18 mars.