Konsten att välja rätt läkemedel

20 sep 2019 För varje år som går får allt fler som har psoriasis tillgång till biologiska läkemedel. Det blir också fler olika biologiska läkemedel att välja på. Det är ett val som kan spela stor roll, eftersom olika biologiska läkemedel har sina styrkor och svagheter.

Delta på vår kurs Hälsa och livskvalité för tonåringar!

4 sep 2019 Många som är unga med psoriasis och/eller psoriasisartrit berättar om ett behov och en önskan om att träffa andra i samma situation. Vi får ofta höra om hur en känner sig ensam och att då en vän som känner igen sig i känslorna är ovärderligt. Därför satsar Psoriasisförbundet på att skapa mer gemenskap och kontakt mellan våra yngre medlemmar. I höst bjuder vi in förbundets tonåringar till en kurs med tema Hälsa och livskvalité. Missa inte chansen att träffa och byta erfarenhet med andra unga med psoriasis/psoriasisartrit.

Internationell undersökning om att leva med psoriasis/psoriasisartrit

29 aug 2019 Sverige ingår i internationell undersökning med syfte att bättre förstå hur det är för kvinnor i åldern 18-45 att leva med psoriasis/psoriasisartrit.

Goda effekter av klimatvård

28 aug 2019 De nya riktlinjerna för psoriasis kan förhoppningsvis leda till att fler får ta del av de goda effekterna av klimatvård.

Fler svenskar än vi anat kan ha psoriasis

24 jul 2019 Mellan en halv miljon och en miljon svenskar kan ha psoriasis och/eller psoriasisartrit. Det är många fler än vad tidigare uppskattningar visat.

De tipsar varandra om hur man tacklar psoriasis

28 jun 2019 Deltagarna på Psoriasisförbundets fikaträffar delar tips och erfarenheter.

Nya behandlingsrekommendationer för psoriasis och psoriasisartrit

12 jun 2019 Läkemedelsverkets nya behandlingsrekommendationer lyfter vikten av anpassade behandlingsmål, multidisciplinära insatser vid samsjuklighet samt uppföljning.

Stipendiater vill engagera patienter

15 maj 2019 Årets SPIRA-stipendiater vill engagera och motivera patienter.

Effektiv behandling av psoriasis kan vara bra för hjärtat

24 apr 2019 Ny forskning tyder på att effektiv behandling av psoriasis minskar risken för hjärt- kärlsjukdomar.