Stäng

Använd knapparna för att ändra textstorleken på sidan. Du kan också justera storleken permanent i din webbläsare, genom att gå in under menyalternativet ”Visa”. I Internet Explorer och Firefox väljer du därefter ”Textstorlek”, i Google Chrome ”Zooma in” eller ”Zooma ut” och i Opera ”Zoomfaktor”.

Kakor

När du besöker vår webbplats tar din dator - eller din webbläsare - emot och lagrar så kallade "kakor". Genom att fortsätta använda Psoriasisförbundets webbplats godkänner du att det lagras kakor.

Informationen som kakan lagrar är alltid anonym och saknar personliga uppgifter.

 

Vad är en kaka?

 

En kaka är en textbaserad datafil som en webbserver begär att få spara på användarens dator.

 

För våra användare som loggar in (och det gäller bara de som administrerar och uppdaterar hemsidans innehåll) sparas en kaka så att information om inloggningsuppgifter, språkval, inställningar sparas så att det gör det enklare för användare.

 

Det finns tre typer av kakor: permanenta kakor, temporära kakor samt tredjeparts-kakor

 

  • Permanenta kakor lagras på datorn eller i mobilen under en längre period. De har ett förinställt datum och raderas när datumet infaller. De kan lagras högst i 24 månader.

 

  • Temporära kakor lagras tillfälligt på datorn eller i mobilen när du besöker en webbplats. De raderas så fort du stänger ner sidan.

 

  • Tredjeparts-kakor kommer från en annan webbplats än den som placerat kakan i användarens dator. På Psoriasisförbundet använder vi Google Analytics för att förstå och mäta vår trafik, för att veta hur man hittar till oss (exempelvis om man kommer från Google, från någon annan sida, från Facebook och så vidare), och för att få reda på hur många unika besökare vi har  och hur många som återkommer till oss.