Stäng

Använd knapparna för att ändra textstorleken på sidan. Du kan också justera storleken permanent i din webbläsare, genom att gå in under menyalternativet ”Visa”. I Internet Explorer och Firefox väljer du därefter ”Textstorlek”, i Google Chrome ”Zooma in” eller ”Zooma ut” och i Opera ”Zoomfaktor”.

Kakor

När du besöker vår webbplats tar din dator - eller din webbläsare - emot och lagrar så kallade "kakor".

Informationen som kakan lagrar är alltid anonym och saknar personliga uppgifter.

 

Vad är en kaka?

En kaka är en textbaserad datafil som en webbserver begär att få spara på användarens dator. Det finns tre typer av kakor: permanenta kakor, temporära kakor samt tredjeparts-kakor:

  • Permanenta kakor lagras på under en specifik period. De har ett förinställt datum och raderas när datumet infaller. Hos oss raderas ditt samtycke efter ett år.
  • Temporära kakor lagras tillfälligt på datorn eller i mobilen när du besöker en webbplats. De raderas så fort du stänger ner sidan.
  • Tredjeparts-kakor kommer från en annan webbplats än den som placerat kakan i användarens dator. På Psoriasisförbundet använder vi Google Analytics för att förstå och mäta vår trafik, för att veta hur man hittar till oss (exempelvis om man kommer från Google, från någon annan sida, från Facebook och så vidare), och för att få reda på hur många unika besökare vi har  och hur många som återkommer till oss. Vi har olika formulär på vår hemsida som kan använda sig av tredjeparts-kakor, som t.ex. när man blir månadsgivare eller går med som medlem.

 

Våra inställningar för kakor

Du väljer själv vilka kakor du vill acceptera. Ditt val kommer att sparas i ett år. 

  • Nödvändiga kakor går inte att välja bort. De behövs för att hemsidan över huvud taget ska fungera.
  • Statistik är för att vi ska kunna förbättra hemsidans funktionalitet och uppbyggnad, baserat på hur hemsidan används.
  • Upplevelse måste godkännas för att ta del av allt innehåll på vår hemsida, som tillgång till kartor, filmer med mera. Om du nekar de här kakorna kommer viss funktionalitet att försvinna från hemsidan.
  • Marknadsföring är ett standardval hos kakor. Genom att dela med dig av dina intressen och ditt beteende kan personligt anpassat innehåll och erbjudanden förekomma. Detta är dock ovanligt på vår hemsida.

Din rätt att ändra eller återkalla samtycke kan du nyttja här.