Stäng

Använd knapparna för att ändra textstorleken på sidan. Du kan också justera storleken permanent i din webbläsare, genom att gå in under menyalternativet ”Visa”. I Internet Explorer och Firefox väljer du därefter ”Textstorlek”, i Google Chrome ”Zooma in” eller ”Zooma ut” och i Opera ”Zoomfaktor”.

Invärtes behandling

Vid svårbehandlad psoriasis, då utvärtes behandling inte gett önskat resultat, kan det vara aktuellt med någon form av invärtes behandling.

För invärtes behandling finns både tablettbehandling, injektions- (sprutor) och infusionsbehandling (dropp) att tillgå. Man kan växla mellan olika behandlingsmetoder för att uppnå bästa effekt och minimera eventuella biverkningar.

 

Invärtes behandling bör alltid ske efter ordination och under kontroll av specialistläkare.

 

Det finns två huvudsakliga typer av invärtes behandlingar, systembehandling och behandling med biologiska läkemedel. Systembehandling avser behandling med läkemedel som kan verka i hela kroppen, i motsats till lokala behandlingar som salvor eller kortisoninjektioner. Behandling med injektion eller infusion, av biologiska läkemedel är till för de svårast sjuka och ges när andra behandlingar inte fungerar. De biologiska läkemedlen är kopior av kroppens egna ämnen och påverkar immunsystemet.

Undrar du något?

Ställ en fråga

Har du frågor eller synpunkter är du alltid välkommen att höra av dig. Skriv till oss så svarar vi så fort vi kan.

Ställ en fråga
Tack för din fråga!