Stäng

Använd knapparna för att ändra textstorleken på sidan. Du kan också justera storleken permanent i din webbläsare, genom att gå in under menyalternativet ”Visa”. I Internet Explorer och Firefox väljer du därefter ”Textstorlek”, i Google Chrome ”Zooma in” eller ”Zooma ut” och i Opera ”Zoomfaktor”.

Nytt nummer av Psoriasistidningen!

Trots att klimatvård visar goda effekter är det bara hälften av landstingen som erbjuder detta. Och det finns inte mycket som talar för en snabb förändring i de landsting som säger nej. Om inte politikerna skjuter till mer pengar.

Enligt Socialstyrelsens riktlinjer bör landstingen erbjuda klimatvård. Men det är bara runt hälften av landstingen som gör det (se karta på sidan 20). De landsting som inte erbjuder klimatvård hänvisar till begränsade budgetar och en hårt pressad ekonomisk situation.

 

Vi bjuder på en artikel ur senaste Psoriasistidningen om bristen på tillgång till klimatvård i olika delar av Sverige. Ur PSO 1-2019

 

Har du erfarenheter av att söka klimatvård? Eller har du av olika anledningar inte sökt klimatvård? Besvara gärna några frågor i vår klimatvårdsenkät:

 

Psoriasisförbundets klimatvårdsenkät 2019

Skriven av: louise