Stäng

Använd knapparna för att ändra textstorleken på sidan. Du kan också justera storleken permanent i din webbläsare, genom att gå in under menyalternativet ”Visa”. I Internet Explorer och Firefox väljer du därefter ”Textstorlek”, i Google Chrome ”Zooma in” eller ”Zooma ut” och i Opera ”Zoomfaktor”.

Här hittar du Psoriasisförbundet på Psoriasisdagen!

Varje år den 29 oktober uppmärksammas World Psoriasis Day, den internationella psoriasisdagen, över hela världen. Här i Sverige arrangerar Psoriasisförbundets läns- och lokalavdelningar aktiviteter från norr till söder. Välkommen!

Psoriasisförbundet informerar på apotek runt om i landet

I samarbete med Apoteket så kommer Psoriasisförbundet att informera om psoriasis på över 30 apotek från Umeå i norr till Trelleborg i söder. Hela listan hittar du här: Apotek 2019_Psoriasisdagen. Vi hoppas du har möjlighet att titta förbi och tipsa gärna andra!

I samband med detta så erbjuder Apoteket 20% rabatt till Psoriasisförbundets medlemmar vid köp över 300 kronor på apoteket.se eller i appen Mitt apotek. Logga in på Mina sidor så hittar du mer information och rabattkoden du ska använda.

 

Lokala aktiviteter

I anslutning till Psoriasisdagen arrangeras även lokala föreläsningar, seminarier med mera – titta gärna in på din läns- eller lokalavdelnings sida här på Psoriasisförbundets hemsida eller besök deras Facebook-sidor för mer information. Här har du några tips på aktiviteter:

  • Psoriasisförbundet Jönköpings län bjuder in till seminarium om psoriasis och vad vi vet idag om sjukdomen, samt om Socialstyrelsens nationella riktlinjer. Seminariet äger rum den 26 oktober i Aulan på Länssjukhuset Ryhov. Här finns inbjudan med mer information om seminariet.
  • Psoriasisförbundet Skåne län hälsar alla intresserade välkomna till föreläsning med reumatolog Annika Teleman på temat ”Att leva med psoriasisartrit/psoriasis”. Föreläsningen är klockan 13-15 i Kulturhuset, Blå salongen, Hässleholm den 27 oktober. Ingen föranmälan, fri entré.
  • Psoriasisförbundet Uppsala län bjuder in till föreläsning på temat ”Psoriasis och tarmhälsa – hur hänger det ihop?” med Docent Maria Lampinen den 29 oktober. I samband med detta firas länsavdelningens 51-årsjubileum och det bjuds på kaffe och tårta. Läs mer här.
  • Psoriasisförbundet Örebro län finns på plats i M-huset på Universitetssjukhuset klockan 10-18 den 29 oktober för att informera om psoriasis, psoriasisartrit och förbundet. Länsavdelningen bjuder även in till Öppet hus på sitt kansli lördagen den 26 oktober, där det bjuds på kaffe och tårta. Inbjudan hittar ni här.
  • Psoriasisförbundet Södermanlands län arrangerar föreläsning den 29 oktober klockan 18 på temat ”Psoriasisvården nu och i framtiden”. Plats Föreningshuset, Eleonoragatan 18. Anmälan till lada@hsod.se eller 073-043 85 53.

 

Livesändning på Facebook med Dr Birgitta Stymne

På Psoriasisdagen kommer Psoriasisförbundet att livesända via Facebooksidan från Universitetssjukhuset i Örebro från klockan 18:30. Kvällens gäst är Birgitta Stymne som är hudläkare och har lång erfarenhet av att behandla psoriasis, bland annat som klimatvårdsläkare. Vi tar gärna emot frågor till Birgitta – maila dina frågor till info@pso.se eller lämna dem direkt i kommentarsfältet till livesändningen på Facebook. Här kan du läsa mer om klimatvård vid psoriasis.

 

Temat för World Psoriasis Day i år är ”Let’s get connected” – vi ser fram emot att träffa er antingen ute på våra aktiviteter eller i sociala medier. Varmt välkomna till Psoriasisdagen 2019!

 

 

Skriven av: Barbra Bohannan