Stäng

Använd knapparna för att ändra textstorleken på sidan. Du kan också justera storleken permanent i din webbläsare, genom att gå in under menyalternativet ”Visa”. I Internet Explorer och Firefox väljer du därefter ”Textstorlek”, i Google Chrome ”Zooma in” eller ”Zooma ut” och i Opera ”Zoomfaktor”.

Panelsamtal om psoriasis och psoriasisartrit

Filmen är textad på svenska

I samband med Internationella Psoriasisdagen 2023 bjöd Psoriasisförbundet in till ett panelsamtal om psoriasis och psoriasisartrit där några av Sveriges främstaexperter på hud och leder svarade på frågor under ledning av Claes Elfsberg.

 

 

(tillgänglig i HD-kvalitet, tryck på kugghjulet för att välja högsta möjliga upplösning)

Under ledning av rutinerade nyhetsankaret Claes Elfsberg fick våra proffs på hud och leder svara på och diskutera de frågor våra medlemmar och andra intresserade tycker är viktigast.

Experterna som svarar på frågorna är:

 

Birgitta Stymne
Expertisområde: Klimatvård vid psoriasis, medicinsk fortbildning/kompetensutveckling (ST-läkare), ansvarig för nationell kunskapsstyrning för psoriasis. Ingår i SSDVs intressegrupp för psoriasis.

 

Enikö Sonkoly

Expertisområde: Rollen av icke-kodande RNA vid inflammatorisk hudsjukdom/psoriasis. Styrelseledamot i ESDR (europeiska sällskapet för dermatologisk forskning).

 

Gerd-Marie Alenius

Expertisområde: Psoriasisartrit – smärta, livskvalitet, psykisk hälsa, samsjuklighet, sjukdomsprogression. Nationella riktlinjer och behandlingsrekommendationer, kunskapsstyrning.

 

Marcus Schmitt-Egenolf

Expertisområde: Registerhållare PsoReg (kvalitetsregistret för systembehandling vid psoriasis), läkemedelsbehandling, livsstilsfaktorer/intervention, fortbildning/kompetensutveckling av vårdprofessioner.

 

Åke Svensson

Expertisområde: Epidemiologisk forskning med fokus på förekomst, riskfaktorer och hälsorelaterad livskvalitet, medansvarig för nationell kunskapsstyrning för psoriasis. Ingår i SSDVs intressegrupp för psoriasis.

Bli medlem

Bli medlem!

Stötta vårt arbete

Stötta oss på ett sätt som passar dig här!

Undrar du något?

Ställ en fråga

Har du frågor eller synpunkter är du alltid välkommen att höra av dig. Skriv till oss så svarar vi så fort vi kan.

Ställ en fråga
Tack för din fråga!