Stäng

Använd knapparna för att ändra textstorleken på sidan. Du kan också justera storleken permanent i din webbläsare, genom att gå in under menyalternativet ”Visa”. I Internet Explorer och Firefox väljer du därefter ”Textstorlek”, i Google Chrome ”Zooma in” eller ”Zooma ut” och i Opera ”Zoomfaktor”.

Vad är viktigast för dig vid ditt läkarbesök i primärvården?

Som ett led i att öka kunskapen om psoriasis och psoriasisartrit bland läkarna i primärvården har Psoriasisförbundet tagit fram en enkät om behov och förväntningar.

De allra flesta som lever med psoriasis och psoriasisartrit har haft sin första vårdkontakt inom det som kallas primärvården, alltså träffat en läkare eller annan vårdpersonal på en vårdcentral, husläkarmottagning eller liknande. Då majoriteten av de som har psoriasis har rätt lindriga besvär så är det även inom primärvården de flesta behandlas för sin sjukdom, och inte i specialistvården.

 

Men hur ser kunskapen ut om psoriasis och psoriasisartrit i primärvården? Och vad är det viktigaste för patienterna som får sin vård och behandling inom främst primärvården? Hur ofta vill man få träffa sin läkare? Vad vill man att läkarna i primärvården ska förstå och ha kunskap om gällande de här diagnoserna?

 

Det försöker nu Psoriasisförbundet att ta reda på genom en enkät som riktar sig till personer med psoriasis och psoriasisartrit.

 

Enkätsvaren kommer att tjäna som ett viktigt underlag för Psoriasisförbundets fortsatta arbete för en bättre och mer jämlik psoriasisvård i hela landet. Detta bland annat genom utbildnings- och informationsinsatser riktade till både vårdgivare och beslutsfattare.

 

Hjälp oss gärna genom att fylla i enkäten och tipsa andra du tror kan vilja hjälpa oss!
Enkäten tar bara ett par-tre minuter att besvara och du hittar den här: ENKÄT.

 

 

 

 

Enkäten ingår i ett projekt som sker med stöd av AbbVie, Amgen, Boehringer Ingelheim, Janssen och Leo Pharma.

 

Skriven av: Barbra Bohannan

Undrar du något?

Ställ en fråga

Har du frågor eller synpunkter är du alltid välkommen att höra av dig. Skriv till oss så svarar vi så fort vi kan.

Ställ en fråga
Tack för din fråga!