Stäng

Använd knapparna för att ändra textstorleken på sidan. Du kan också justera storleken permanent i din webbläsare, genom att gå in under menyalternativet ”Visa”. I Internet Explorer och Firefox väljer du därefter ”Textstorlek”, i Google Chrome ”Zooma in” eller ”Zooma ut” och i Opera ”Zoomfaktor”.

Senaste nytt från Psoriasisförbundet

Marie vägrade bli sjukpensionär

29 maj 2024 Som 40-åring fick nu 57-åriga Marie Lindberg i Sala beskedet att hon borde bli sjukpensionär. Men med hjälp av bra läkare och en stor dos envishet arbetar hon varje dag som centrumvärd i Sala Torg.

Läs hela artikeln

”Det blir rätt från början”

7 maj 2024 Patientdelaktighet är ett naturligt inslag på Akademiskt specialistcentrum i Stockholm

Läs hela artikeln

Eva Vigulv: ”Jag vill börja leva på riktigt”

7 mar 2024 Eva Vigulv diagnostiserades för 25 år sedan med GPP – en väldigt ovanlig typ av psoriasis som påverkar hela hennes liv. Okunskapen kring sjukdomen är hög, men Eva har kämpat länge för att få hjälp och hon tänker inte sluta.

Läs hela artikeln

Sineva Ribeiro: Vänta inte med att pausa

21 dec 2023 Sineva Ribeiro längtar. Hon längtar hem till Götet och hem till Portugal. Hon längtar efter schysta villkor och en rimlig arbetsbörda för Vårdförbundets medlemmar. Hon längtar efter lugnet som äntligen lägger sig. Men innan dess tänker hon ge allt, här och nu.

Läs hela artikeln

Psoriasispriset till Mona Ståhle

15 nov 2023 Psoriasispriset är Psoriasisförbundets särskilda utmärkelse som delas ut för betydande insatser inom psoriasisområdet. Professor Mona Ståhle får priset för lång och trogen tjänst som Psoriasisförbundets rådgivande läkare.

Läs hela artikeln

I medgång och motgång

14 nov 2023 Att hålla genom livet är att fortsätta med det som ger mening, säger Osquar Stening från Norrköping. I växelspelet mellan ”göra” och ”vara” bildar alla dagarna ett liv. När det är tungt är det extra viktigt att komma i väg på en riktigt bra hemmamatch.

Läs hela artikeln

– Jag har förstått att jag duger som jag är

16 jun 2023 Efter en tuff uppväxt, obehandlade smärtor och känslomässigt bagage som gömts undan i många år kom livet i kapp Hans Brandt för femton år sedan. Han drabbades av en djup depression med så fysiska symptom att det tog månader innan han fick rätt diagnos.

Läs hela artikeln

Modelltävling blev vändpunkten

11 maj 2023 Influencern Ellinor Bjurström har haft svår psoriasis sedan tidig barndom. Hon blev mobbad och mådde väldigt dåligt. Men när hon deltog i en modelltävling, blev hon till sin överraskning överöst av kärlek.

Läs hela artikeln

Med siden och bomull under skydden

27 feb 2023 Ishockeyspelaren Emil Martinsen Lilleberg trodde att barndomens eksem hade kommit tillbaka. Men det visade sig vara psoriasis. Hans råd är att inte vänta med att söka vård.

Läs hela artikeln