Stäng

Använd knapparna för att ändra textstorleken på sidan. Du kan också justera storleken permanent i din webbläsare, genom att gå in under menyalternativet ”Visa”. I Internet Explorer och Firefox väljer du därefter ”Textstorlek”, i Google Chrome ”Zooma in” eller ”Zooma ut” och i Opera ”Zoomfaktor”.

Har du frågor om coronaviruset (covid-19)?

Om du står på immunsupprimerande behandling för din psoriasis/-artrit så är det bra om du håller dig uppdaterad om det pågående utbrottet av covid-19.

Står du på en systembehandling för din psoriasis/psoriasisartrit som sänker ditt immunförsvar?

 

I så fall rekommenderas att du kontaktar din hud- eller reumatologimottagning för mer information och rådgivning angående din läkemedelsbehandling, med anledning av det pågående utbrottet av covid-19 (coronavirus). Läs mer på din mottagnings hemsida eller kontakta dem per telefon.

 

Om du nyligen rest i ett område som drabbats av viruset eller haft kontakt med någon som är smittad  kan det vara aktuellt med att skjuta upp din behandling under en period, särskilt om du själv börjar uppvisa symtom. Det är dock viktigt att du stämmer av detta först med din vårdmottagning. OBS! Ring alltid 1177 innan du besöker någon vårdmottagning, då det finns särskilda protokoll att följa för att undvika vidare smittspridning.

 

Både 1177 Vårdguiden och Folkhälsomyndigheten har information om covid-19 på sina hemsidor och du kan också ringa telefonnummer 113 13 om du har allmänna frågor om sjukdomen. På 1177 finns även generella råd om vad du kan göra själv för att undvika smittspridning.

 

Länk till 1177: https://www.1177.se/aktuellt/nytt-coronavirus-covid-19/

 

Länk till Folkhälsomyndigheten: https://www.folkhalsomyndigheten.se/smittskydd-beredskap/utbrott/aktuella-utbrott/covid-19/fragor-och-svar/

Skriven av: Barbra Bohannan

Foto: NIAID-RML