Stäng

Använd knapparna för att ändra textstorleken på sidan. Du kan också justera storleken permanent i din webbläsare, genom att gå in under menyalternativet ”Visa”. I Internet Explorer och Firefox väljer du därefter ”Textstorlek”, i Google Chrome ”Zooma in” eller ”Zooma ut” och i Opera ”Zoomfaktor”.

Välkommen till Kristianstads lokalavdelning

Du når avdelningens ordförande Ingemar Helgesson på tfn 044-708 93/076-80 70 357

 

 

 

 

Årets aktiviteter

 

 

Gå till sidan ”Aktiviteter” för att se vad som gäller.

 

 

Avdelningens historia

Kristianstads lokalavdelning bildades den 20 april 1977. Av protokollet framgår att man träffades på Helgegatan i Kristianstad för att utse en interimsstyrelse. Denna bestod av Staffan Granqvist som ordförande,Gunilla Lundström som sekreterare, Örjan Lindskog som kassör och Brita Linderot och Bertil Johansson som ledamöter.

Under de första åren gick mycket av tiden åt till att informera om sjukdomen, värva medlemmar och skaffa pengar. Man arbetade även med att få tillgång till bad och ljusbehandling på badhuset i Kristianstad och att hitta en föreningslokal. Det dröjde till 1981 innan man tillsammans med ett par andra handikappföreningar fick tillgång till en på Hemgården. 1988 flyttade man till den nuvarande lokalen på Grönbetesvägen.

 

Många av föreningens aktiviteterhar varit inriktade på att få medlemmarna må bra. Under de första åren hade man Höstmöten som senare övergick till Må Bra-kurser. I dag står länet för dessa kurser. Från 1984 till 2008 hade man grillfester på stranden i Yngsjö. Sedan slutet av 1980-talet har vi vid Lucia bjudit personal och patienter på hudmottagningen i Kristianstad på kaffe  och lussekatter. På grund av covid-pandemin är aktiviteten pausad.

Andra saker vi sysslat med är studiecirklar, solresor till varmare trakter, teaterbesök på Kristianstads teater. Ett udda inslag var att sponsra ett pojklag ifotboll med tröjor med PSO-reklam.

 

Under åren har det skett sammanslagningar med andra lokalavdelningar som de på Österlen, Melllanskåne och Bromölla.

Kontakt

Kristianstad

Psoriasisförbundet
Bockebäcksvägen 45
291 73 Önnestad

Kontaktperson

Ingemar Helgesson, Ordförande

044-708 93, 076-80 70 357

Skicka e-post