Stäng

Använd knapparna för att ändra textstorleken på sidan. Du kan också justera storleken permanent i din webbläsare, genom att gå in under menyalternativet ”Visa”. I Internet Explorer och Firefox väljer du därefter ”Textstorlek”, i Google Chrome ”Zooma in” eller ”Zooma ut” och i Opera ”Zoomfaktor”.

Senaste nytt från Psoriasisförbundet

Har du frågor om coronaviruset?

6 mar 2020 Om du står på immunsupprimerande systembehandling för din psoriasis/-artrit så är det bra om du håller dig uppdaterad om covid-19 (coronaviruset).

Läs hela artikeln

Förbättringsområden pekas ut i uppföljning av riktlinjer

18 dec 2019 Specialistvården måste bli bättre på att följa upp personer med svår psoriasis och tillgången till klimatvård och medicinsk fotvård behöver utökas. Det är några förbättringsområden för regionerna enligt den första uppföljningen av de nationella riktlinjerna för vård vid psoriasis.

Läs hela artikeln

Tre frågor om magen

22 nov 2019 Tre frågor till Maria Lampinen, docent vid Akademiska sjukhuset i Uppsala som forskar om tarmens roll i psoriasis

Läs hela artikeln

Klimatvården förändrade mitt liv

28 okt 2019 Annas besvär lindrades avsevärt då hon fick tillgång till klimatvård.

Läs hela artikeln

Konsten att välja rätt läkemedel

20 sep 2019 För varje år som går får allt fler som har psoriasis tillgång till biologiska läkemedel. Det blir också fler olika biologiska läkemedel att välja på. Det är ett val som kan spela stor roll, eftersom olika biologiska läkemedel har sina styrkor och svagheter.

Läs hela artikeln

Nya behandlings- rekommendationer för psoriasis och psoriasis- artrit

12 jun 2019 Läkemedelsverkets nya behandlingsrekommendationer lyfter vikten av anpassade behandlingsmål, multidisciplinära insatser vid samsjuklighet samt uppföljning.

Läs hela artikeln

Stipendiater vill engagera patienter

15 maj 2019 Årets SPIRA-stipendiater vill engagera och motivera patienter.

Läs hela artikeln

Så ansöker du om klimatvård

16 apr 2019 Klimatvård innebär både en möjlighet att låta solen läka ut psoriasisutslagen och en chans att lära sig mer om hur man bäst tar hand om sin psoriasis.

Läs hela artikeln

Nya riktlinjer i centrum på Psoriasisdagen

3 apr 2019 Vad kommer de nya nationella riktlinjerna för vård vid psoriasis innebära för vården? Den frågan stod i centrum när Dagens Medicin och Psoriasisförbundet i början av april arrangerade Psoriasisdagen.

Läs hela artikeln