Stäng

Använd knapparna för att ändra textstorleken på sidan. Du kan också justera storleken permanent i din webbläsare, genom att gå in under menyalternativet ”Visa”. I Internet Explorer och Firefox väljer du därefter ”Textstorlek”, i Google Chrome ”Zooma in” eller ”Zooma ut” och i Opera ”Zoomfaktor”.

Senaste nytt från Psoriasisförbundet

Ny broschyr om psoriasis på händer och fötter

19 apr 2024 Finns för nedladdning i materialbanken

Läs hela artikeln

Ny behandling testas i Malmö

27 feb 2024 I Malmö finns nu möjligheten att ljusbehandla utslag utan att exponera den friska huden.

Läs hela artikeln

Taket i högkostnadsskyddet höjt 1 januari

18 jan 2024 Den 1 januari 2024 höjdes taket i högkostnadsskyddet för läkemedel.

Läs hela artikeln

Målnivåer för psoriasisvård publicerade

31 aug 2022 I slutet av juni publicerade Socialstyrelsen nya målnivåer för vård vid psoriasis, som i och med det är ett av tio nationella riktlinjeområden med målnivåer. Målnivåer anger hur stor andel av den aktuella patientgruppen som bör komma i fråga för en viss behandling eller åtgärd, och syftar till att ge hälso- och sjukvården tydliga och mätbara mål att arbeta mot, och därmed bidra till att patienterna får en god och jämlik vård.

Läs hela artikeln

Medicin som gör underverk

11 aug 2022 I sex år kämpade Lena Tuffin med smärtorna från sin psoriasisartrit. Men tack vare en ny tablettbehandling kan hon åter se ljust på framtiden. "Jag vet inte vad jag skulle göra om jag inte fick den här medicinen", säger hon.

Läs hela artikeln

Nya rekommendationer för behandling

3 jul 2022 Hudläkarnas förening har publicerat nya rekommendationer för systemisk behandling av psoriasis. Syftet är att hjälpa behandlande hudläkare i valet av läkemedel. Riktlinjerna uppdateras cirka en gång per år för att de ska hållas aktuella.

Läs hela artikeln

Många fördelar med teledermatologi

6 maj 2022 Användningen av dermatologi på distans med hjälp av digital teknik, så kallad teledermatologi, har ökat explosionsartat under covid-19 pandemin. Det är en vårdform som skapat både möjligheter och utmaningar när det gäller behandling av psoriasis och andra hudsjukdomar.

Läs hela artikeln

Ljusbehandling minskar till följd av pandemin

30 apr 2022 Möjligheten för psoriasispatienter att få ljusbehandling har minskat avsevärt under pandemin och behandlingsformen har ersatts allt mer av systemläkemedel. Det visar en ny undersökning som Psoriasisförbundet gjort.

Läs hela artikeln

Psoriasisförbundet arrangerar föreläsningar om psoriasis och psoriasisartrit

4 feb 2022 Psoriasisförbundet kommer att arrangera en mängd olika digitala aktiviteter under året. Det handlar bland annat om digitala föreläsningar med forskare och träffar för nya och nyfikna medlemmar.

Läs hela artikeln