Nya behandlingsrekommendationer för psoriasis och psoriasisartrit

12 jun 2019 Läkemedelsverkets nya behandlingsrekommendationer lyfter vikten av anpassade behandlingsmål, multidisciplinära insatser vid samsjuklighet samt uppföljning.

Stipendiater vill engagera patienter

15 maj 2019 Årets SPIRA-stipendiater vill engagera och motivera patienter.

Så ansöker du om klimatvård

16 apr 2019 Klimatvård innebär både en möjlighet att låta solen läka ut psoriasisutslagen och en chans att lära sig mer om hur man bäst tar hand om sin psoriasis.

Nya riktlinjer i centrum på Psoriasisdagen

3 apr 2019 Vad kommer de nya nationella riktlinjerna för vård vid psoriasis innebära för vården? Den frågan stod i centrum när Dagens Medicin och Psoriasisförbundet i början av april arrangerade Psoriasisdagen.

Riktlinjer ska minska skillnader

28 mar 2019 Nu är de nationella riktlinjerna för vård vid psoriasis klara. Jämfört med remissversionen av riktlinjerna har flera biologiska läkemedel fått höjd prioritet.

Tufft att bli nekad klimatvård

26 mar 2019 Att alla i Sverige inte har samma tillgång till klimatvård upplevs som en djup orättvisa. Det framgår av en enkät som Psoriasisförbundet genomfört.

Mottagningar i Stockholm kan tvingas stänga

8 mar 2019 I 46 år har Psoriasisföreningen i Stockholms län drivit vård utan vinstsyfte på öppenvårdsanläggningar för psoriasis/psoriasisartrit. Men nu är verksamheten hotad.

Flera landsting säger nej till klimatvård

21 feb 2019

Undersökning om erfarenheter av biosimilarer

13 feb 2019 Vill du delta i en undersökning om attityder och erfarenheter av biosimilarer?