fbpx
Stäng

Använd knapparna för att ändra textstorleken på sidan. Du kan också justera storleken permanent i din webbläsare, genom att gå in under menyalternativet ”Visa”. I Internet Explorer och Firefox väljer du därefter ”Textstorlek”, i Google Chrome ”Zooma in” eller ”Zooma ut” och i Opera ”Zoomfaktor”.

Senaste nytt från Psoriasisförbundet

Nya rekommendationer för behandling

3 jul 2022 Hudläkarnas förening har publicerat nya rekommendationer för systemisk behandling av psoriasis. Syftet är att hjälpa behandlande hudläkare i valet av läkemedel. Riktlinjerna uppdateras cirka en gång per år för att de ska hållas aktuella.

Läs hela artikeln

Många fördelar med teledermatologi

6 maj 2022 Användningen av dermatologi på distans med hjälp av digital teknik, så kallad teledermatologi, har ökat explosionsartat under covid-19 pandemin. Det är en vårdform som skapat både möjligheter och utmaningar när det gäller behandling av psoriasis och andra hudsjukdomar.

Läs hela artikeln

Ljusbehandling minskar till följd av pandemin

30 apr 2022 Möjligheten för psoriasispatienter att få ljusbehandling har minskat avsevärt under pandemin och behandlingsformen har ersatts allt mer av systemläkemedel. Det visar en ny undersökning som Psoriasisförbundet gjort.

Läs hela artikeln

Psoriasisförbundet arrangerar föreläsningar om psoriasis och psoriasisartrit

4 feb 2022 Psoriasisförbundet kommer att arrangera en mängd olika digitala aktiviteter under året. Det handlar bland annat om digitala föreläsningar med forskare och träffar för nya och nyfikna medlemmar.

Läs hela artikeln

Psoriasisförbundet kritiskt till flytt av hudpatienter

10 dec 2021 Den högspecialiserade slutenvården Reuma, Hud och Njure (RHN) på Nya Karolinska i Solna planeras att flyttas efter beslut av sjukhusledningen. Ett dåligt beslut enligt Psoriasisförbundets ordförande Tina Norgren som ser risk för ökade problem när de redan få slutenvårdsplatserna för allvarligt sjuka hudpatienter riskerar att bli ännu färre.

Läs hela artikeln

Psoriasismottagningar hotas av nedläggning

10 dec 2021 De psoriasismottagningar som drivs av Psoriasisföreningen i Stockholms hotas av nedläggning på grund av omstrukturering av hudvården i länet. En nedläggning skulle innebära att 5400 patienter med kroniska diagnoser som psoriasis och atopiskt eksem får söka vård någon annanstans.

Läs hela artikeln

Se Psoriasisförbundets sändning från Psoriasisdagen

29 okt 2021 Se Psoriasisförbundets sändning på Psoriasisdagen den 29 oktober från Psoriasisföreningens mottagning i Södertälje.

Läs hela artikeln

Psoriasisvården fortsatt ojämlik

24 sep 2021 Bara ungefär hälften av landets regioner erbjuder klimatvård och medicinsk fotvård. Det visar Psoriasistidningens granskning. Men det är inte det enda som behöver åtgärdas för att skapa en mer jämlik psoriasisvård.

Läs hela artikeln

Psoriasisförbundet deltar i Patientriksdagen

31 aug 2021 I vinter är det åter dags för den så kallade Patientriksdagen. Ett unikt tillfälle för Psoriasisförbundet att påverka beslutsfattare och berätta vilka frågor som är viktiga för Psoriasisförbundets medlemmar. Läs mer om Patientriksdagen och kommentar från Psoriasisförbundets ordförande Tina Norgren här.

Läs hela artikeln