Barn med psoriasis fokus för SPIRA-stipendiat

31 Maj 2018 Vid SSDVs årsmöte delades årets SPIRA-stipendier ut, där det ena gick till ett projekt med fokus på barn med psoriasis.

Forskarsamtal om vad som händer inom forskningen om psoriasis och psoriasisartrit

5 Feb 2018 I framtiden får vi patienter ta ett större ansvar för vår egen vård. Det hävdade reumatologen Gerd-Marie Alenius och dermatologen Marcus Schmitt-Egenolf när de medverkade i ett samtal på Psoriasisförbundets riksstämma i oktober.

Studie söker deltagare med psoriasisartrit

31 Jan 2018 Har du psoriasisartrit och vill delta i en studie om hur det är att leva med sjukdomen och din upplevelse av vården?

Livesändning på Facebook

27 Okt 2017 På Internationella psoriasisdagen den 29 oktober kan du följa Psoriasisförbundets livesändning med Prof. Mona Ståhle och Dr. Kenneth Henriksson på vår Facebook-sida.

Ny behandling på gång för Psoriasisartrit

20 Jun 2017 På forskningskonferensen EULAR presenterades data för två nya läkemedelsklasser vid psoriasisartrit. Båda med lovande resultat.

Så når vi en mer jämlik hälsa

2 Jun 2017 Hälsoskillnaderna i Sverige är påtagliga, högutbildade kan räkna med nästan sex år längre liv än lågutbildade.

Forskningsspecial – ute nu!

22 Dec 2016 Nu finns senaste nytt om forskning, intervjuer med forskare och intressanta reportage i en helt ny Forskningsrapport.

Mer forskning krävs

9 Jun 2016 Att bara tala om psoriasis och psoriasisartrit är en alltför grov uppdelning, menar Lars Iversen. Nyanserna är fler, variationerna större.

Amra Osmancevic får SPIRA-stipendium för arbete över klinikgränserna

23 Maj 2016 Amra Osmancevic, överläkare på Sahlgrenska universitetssjukhuset i Göteborg, mottar årets Spirastipendium för arbete över klinikgränserna.