Intervju med hudläkare Birgitta Stymne på Psoriasisdagen

29 okt 2019 På Psoriasisdagen intervjuar vi Birgitta Stymne om psoriasis på vår Facebooksida.

Fler svenskar än vi anat kan ha psoriasis

24 jul 2019 Mellan en halv miljon och en miljon svenskar kan ha psoriasis och/eller psoriasisartrit. Det är många fler än vad tidigare uppskattningar visat.

Effektiv behandling av psoriasis kan vara bra för hjärtat

24 apr 2019 Ny forskning tyder på att effektiv behandling av psoriasis minskar risken för hjärt- kärlsjukdomar.

Nya riktlinjer i centrum på Psoriasisdagen

3 apr 2019 Vad kommer de nya nationella riktlinjerna för vård vid psoriasis innebära för vården? Den frågan stod i centrum när Dagens Medicin och Psoriasisförbundet i början av april arrangerade Psoriasisdagen.

Intervju med forskaren Liv Eidsmo

21 dec 2018 Liv Eidsmo, Karolinska Institutet, är en av de forskare som får forskningsanslag från Psoriasisförbundets forskningsstiftelser.

Nina vill att vården ska se hela människan

1 nov 2018 Så påverkas psyket av psoriasis är temat för senaste Psoriasistidningen. Här bjuder vi på en av artiklarna.

Hur kan vården av psoriasis förbättras i Sverige?

6 sep 2018 Hur kan psoriasisvården bli bättre i Sverige? Vi frågar Marcus Schmitt-Egenolf, professor i dermatologi och psoriasisexpert, vad han tycker.

Bli månadsgivare och stöd forskningen

19 jul 2018 Som månadsgivare kan vi tillsammans göra så att att forskare kan satsa långsiktigt för att uppnå nya genombrott.

Klimatvård på rundabordssamtal i Almedalen 2018

4 jul 2018 Klimatvård ingår i de nya nationella riktlinjerna som en av flera rekommendationer, men hur ska vi få till att det fungerar i hela landet för alla de patienter som är i behov den?