Barn med psoriasis fokus för SPIRA-stipendiat

31 Maj 2018 Vid SSDVs årsmöte delades årets SPIRA-stipendier ut, där det ena gick till ett projekt med fokus på barn med psoriasis.

Nya riktlinjer ger hopp om klimatvård i hela landet

14 Mar 2018 Klimatvård har i mer än 50 år varit en viktig del av vården för patienter med psoriasis. Här bjuder vi på en artikel i senaste Psoriasistidningen

Nationella riktlinjer bäddar för mer jämlik psoriasisvård

12 Mar 2018 Idag har Socialstyrelsen publicerat en remissversion av nationella riktlinjer för vård vid psoriasis. Riktlinjerna fungerar som en rekommendation till vården om vilka vårdformer de bör erbjuda olika grupper av patienter med psoriasis.

Uppdaterat: Anmäl dig till utbildning om psoriasis och psoriasisartrit 17-18 mars

7 Feb 2018 I vår kommer Västerbotten och Norrbottens län anordna utbildning om psoriasis och psoriasisartrit. Detta är ett tillfälle du inte bör missa.

Forskarsamtal om vad som händer inom forskningen om psoriasis och psoriasisartrit

5 Feb 2018 I framtiden får vi patienter ta ett större ansvar för vår egen vård. Det hävdade reumatologen Gerd-Marie Alenius och dermatologen Marcus Schmitt-Egenolf när de medverkade i ett samtal på Psoriasisförbundets riksstämma i oktober.

Registret som ger svar på forskarnas frågor

19 Dec 2017 Nyfiken på innehållet i senaste numret av Psoriasistidningen? Vi bjuder på en artikel: "Registret som ger svar på forskarnas frågor"

Pressklipp från Internationella psoriasisdagen

3 Nov 2017 Internationella psoriasisdagen uppmärksammades bland annat i Expressen och ICA-kuriren

Forskningsspecial – ute nu!

22 Dec 2016 Nu finns senaste nytt om forskning, intervjuer med forskare och intressanta reportage i en helt ny Forskningsrapport.

Miljoner till psoriasisforskning

7 Sep 2016 Stiftelserna Psoriasisfonden och Gösta A. Karlssons 60-årsfond delade nyligen ut 1,9 miljoner kronor till svensk psoriasisforskning.