Stäng

Använd knapparna för att ändra textstorleken på sidan. Du kan också justera storleken permanent i din webbläsare, genom att gå in under menyalternativet ”Visa”. I Internet Explorer och Firefox väljer du därefter ”Textstorlek”, i Google Chrome ”Zooma in” eller ”Zooma ut” och i Opera ”Zoomfaktor”.

Senaste nytt från Psoriasisförbundet

”Andra barn kallade mig för prickigkorven”

23 apr 2024 Att få höra hur resan med psoriasis och psoriasisartrit varit för andra ger kunskap och hopp. Här delar Katharina Backlin Arvidsson med sig om sin upplevelse.

Läs hela artikeln

Psoriasisförbundets första Närståenderåd är bildat

8 jun 2022 Rådet ska ge bättre stöd åt föräldrar och andra närstående som har barn som lever med psoriasis och psoriasisartrit.

Läs hela artikeln

Nytt projekt om sexuell hälsa vid psoriasis och psoriasisartrit

26 apr 2022 Psoriasisförbundet har fått finansiering för ett informationsprojekt om sexuell hälsa för personer som är drabbade av psoriasis och psoriasisartrit. Tanken med projektet är att patienter och vårdpersonal ska få verktyg att diskutera problem kring intimitet och annat som rör den sexuella hälsan.

Läs hela artikeln

Se föreläsningar om psoriasis och psoriasisartrit

31 mar 2022 Under 2022 satsar Psoriasisförbundet på att nå ut till medlemmar och andra intresserade med flera digitala föreläsningar. Hittills har det hållits en föreläsning om psoriasis och en om psoriasisartrit. Båda dessa föreläsningar finns nu att se på Psoriasisförbundets hemsida.

Läs hela artikeln

Förbundet satsar på unga

29 mar 2022 Under 2022 gör Psoriasisförbundet flera satsningar på barn, unga och deras anhöriga. Under våren kommer förbundets närståenderåd att dra igång och i sommar hålls en träff för barn och unga som lever med psoriasis och psoriasisartrit.

Läs hela artikeln

Närståenderåd ska hjälpa barn med psoriasis

11 feb 2022 Psoriasisförbundet ska starta ett närståenderåd för barn och unga för att tydligare driva de frågor som är viktiga för föräldrar och andra närstående. Uppstartsmöten har redan hållits och tanken är att kunna dra igång verksamheten ordentligt under 2022.

Läs hela artikeln

Psoriasismottagningar hotas av nedläggning

10 dec 2021 De psoriasismottagningar som drivs av Psoriasisföreningen i Stockholms hotas av nedläggning på grund av omstrukturering av hudvården i länet. En nedläggning skulle innebära att 5400 patienter med kroniska diagnoser som psoriasis och atopiskt eksem får söka vård någon annanstans.

Läs hela artikeln

Frisörer ska lära sig mer om psoriasis

17 nov 2021 Att gå till frisören kan vara en jobbig upplevelse för många psoriatiker. Det vill Psoriasisförbundet råda bot på med en ny utbildning för frisörer.

Läs hela artikeln

Psoriasisförbundet deltar i Patientriksdagen

31 aug 2021 I vinter är det åter dags för den så kallade Patientriksdagen. Ett unikt tillfälle för Psoriasisförbundet att påverka beslutsfattare och berätta vilka frågor som är viktiga för Psoriasisförbundets medlemmar. Läs mer om Patientriksdagen och kommentar från Psoriasisförbundets ordförande Tina Norgren här.

Läs hela artikeln