Stäng

Använd knapparna för att ändra textstorleken på sidan. Du kan också justera storleken permanent i din webbläsare, genom att gå in under menyalternativet ”Visa”. I Internet Explorer och Firefox väljer du därefter ”Textstorlek”, i Google Chrome ”Zooma in” eller ”Zooma ut” och i Opera ”Zoomfaktor”.

Välkommen till Skåne

Skånes länsavdelning är indelad i åtta lokalavdelningar från Båstad i norr till Ystad i söder. Tillsammans är vi cirka två tusen medlemmar, vilket gör oss till en av de tre största länsavdelningarna i Sverige.

Gemenskap, kunskap och engagemang är de viktigaste ledorden för vårt arbete. Vi arbetar för att öka kännedomen och kunskapen om sjukdomen både bland våra medlemmar och hos politiska beslutsfattare.

 

Vi arrangerar tematräffar, konferenser, deltar på mässor och marknadsplatser för att informera om sjukdomen.
Vi ordnar kurser i livsstilsfrågor och ordnar utbildningar för viss vårdpersonal.
Vi arbetar med att påverka politikerna i Skåne, så att alla ska få tillgång till god psoriasisvård.

 

På fem ställen i länet har vi egna behandlingsanläggningar för ljusbehandling. Anläggningarna har medicinsk kompetens som är knuten till verksamheten och det fordras remiss från läkare för att erhålla ljusbehandling.

 

 

Infobladet

Höstens nummer är ute nu

LäsPSO Infoblad hösten 2019 här

 

ÄNDRING

Då Zuperbowl i Hässleholm har upphört har bowlingen med julbuffé flyttats till Kristianstads Bowlingcenter på Stridsvagnsvägen 5, Kristianstad. Samling 15.30 för utprovning av skor, bowling kl 16.00 och julbuffé kl 17.00
Ingen ändring av anmälan och kostnad för aktiviteten.

 

Uppstart Almedalen

Just nu pågår Almedalsveckan. Inför den medverkade Psoriasisförbundet i Skåne i "Uppstart Almedalen", en paneldebatt om hur skåningar får tillgång till nya inovativa läkemedel i rimlig tid.

I panelen satt politiker från hälso- och sjukvårdsnämnden och från regionala utvecklingsnämnden. Viktigt att vi från Psoriasisförbundet i Skåne är med och bevakar våra frågor. Bra att synas och höras som förening!

 

En trevlig och givande kväll som gav mersmak inför framtiden.

 

Jeanette Lindskog

Kontakt

Skåne län

c/o Wiveca Sjöstrand
Bäckgatan 15
253 33 Påarp

Skicka e-post

Kontaktperson

Jeanette Lindskog, Ordförande

Skicka e-post

Undrar du något?

Ställ en fråga

Har du frågor eller synpunkter är du alltid välkommen att höra av dig. Skriv till oss så svarar vi så fort vi kan.

Ställ en fråga
Tack för din fråga!