Stäng

Använd knapparna för att ändra textstorleken på sidan. Du kan också justera storleken permanent i din webbläsare, genom att gå in under menyalternativet ”Visa”. I Internet Explorer och Firefox väljer du därefter ”Textstorlek”, i Google Chrome ”Zooma in” eller ”Zooma ut” och i Opera ”Zoomfaktor”.

Studiebesök på ett matleverantör företag

Psoriasisföreningen i Umeå har varit på Studiebesök på Martin och servera. Lagerchef Erland Andersson tog emot gruppen och höll en kortare information. Därefter fick besökarna en guidning runt i byggnadens lager. Efter avslutat besök samlades alla kring en lunch på närliggande restaurang.

Martin & Servera är ett svenskt företag. De är leverantör av mat, dryck och utrustning till restauranger och storkök i hela Sverige. Företaget bildades 2012 genom en fusion mellan Martin Olsson och Servera R&S. Det ägs av Axel Johnson AB och familjen Oldmark. I Sverige finns fyra lager med varor. Det nordligaste ligger i Umeå. 200 personer har sitt arbete där och man har en omsättning på 1,7 miljarder årligen. Lagret i Umeå har ett stort geografisk t område från Östersund till Kiruna och nu börjar man även sikta på Finland.

        

 

Den två år gamla lokalen är byggd med sikte på hållbarhet där man har solceller på taket och även tar till vara på all värme som uppstår från kyl och frys lokalerna. Det är stora ljusinsläpp i lokalerna så att arbetsmiljön har en god kvalité. Ett lagerrum finns för koloniala varor, ett för kylning och ett rum för frysvaror. Det sistnämnda höll en temperatur på 24 grader.

Under rundvandringen förundrades alla över de enorma ytorna med 11 meter upp till taket och långa rader av hyllplan med varor från golvet och uppåt. Det finns fyra olika storkekar på truckarna som personalen kör runt i för att plocka varor. Allt sköts på elektronisk väg så effektiviteten är hög. Omsättningen på färskvaror är 3-4 dagar.

Efter det fantastiska besöket var man hungriga och besökte en lokal restaurang att äta lunch tillsammans.