Pressmeddelanden

• Regeringen fastslår riktlinjer för psoriasis

Regeringen fattade 18/12 beslutet att svensk psoriasisvård ska få nationella riktlinjer. Tidigare i veckan presenterade Socialstyrelsen en underlagsrapport och rekommenderade riktlinjer. Något som regeringen nu alltså väljer att följa.

Publicerat 18 december 2015

• Ett steg närmare jämlik vård

Idag presenterade Socialstyrelsen sin förstudie om behov av kunskapsstöd för psoriasis. Glädjande kan Psoriasisförbundet konstatera att Socialstyrelsen lyssnat till förbundets krav på nationella riktlinjer för psoriasisvården.

Publicerat 14 december 2015

• Någon du känner har psoriasis

Psoriasissjuka blir diskriminerade inom sjukvården, på sina arbeten och under sin fritid. Därför uppmärksammas de 125 miljoner människor som lider av psoriasis i hud och leder under den Internationella psoriasisdagen den 29 oktober.

Publicerat 28 oktober 2015

• Psoriasisförbundet lanserar vårdpolitiskt handlingsprogram

Med anledning av den ojämlika vården har Psoriasisförbundet tagit fram ett Vårdpolitiskt program. Programmet tar avstamp i de förbättringsområden som pekats ut av Världshälsoorganisationen WHO, med fokus på god och rättvis psoriasisvård av hög kvalité.

Publicerat 26 oktober 2015

• Psoriasis not chronic?

New research shows that psoriasis might not be chronic. Professor Mona Ståhle at Karolinska Institute in Stockholm reveals groundbreaking insights concerning the development of the disease at the 4th World Psoriasis and Psoriatic Arthritis conference. A fifteen year study of 750 patients shows that 10 percent healed, with only one flare that never returned.

Publicerat 08 juli 2015